Mode en mode

mode

De mode-industrie kan een zeer vergevingsgezinde gemeenschap zijn, zolang je maar in gedachten houdt dat je slechts een gast bent. Het is een prachtige illusie om uitgenodigd te worden in een ‘fashion loving community’ en vriendjes te zijn met de andere ‘fashion loving people’, maar alleen als je bloost en doet alsof je nooit van plan was om de rest van het bezoek te blijven. De ‘fashion loving community’ voor mensen die ‘echt van mode houden’ is een ander soort gemeenschap; geen hechte pyrnathie, maar een liberaal-denkende, open-minded, creatieve, experimentele en inderdaad moedige gemeenschap.

Dat wil niet zeggen dat een modeliefhebbend persoon je niet zal opfleuren, en als je zelf wat mode-therapie nodig hebt, dan is een kledingruil misschien iets voor jou.

Er zijn vele manieren om je stijl op te krikken, dus je hoeft je niet te conformeren door te dragen wat de mode-experts voor het volgende seizoen voorstellen. Wat je persoonlijke stijl betreft, kijk naar je lichaam en bepaal in welke stijl jij je het prettigst voelt. Het heeft geen zin om je creditcard uit te geven voor een designertas als je je niet zo druk maakt om stijl.

Kleding moet uw persoonlijkheid weerspiegelen, en uw beslissing over jeans Jones 1986 moet uw persoonlijkheid perfect weerspiegelen door uzelf te omringen met kleding die echt bij uw lichaam past. Het gaat er niet om de laatste mode te dragen – irrelevant, en vergeetachtig dat het je vrienden niet eens opvalt – het gaat erom kleren te dragen die bij je lichaam passen, die je vrienden wel opvallen, en die ze leuk vinden.

Probeer eens goed naar uw vrienden te kijken, want als u het moeilijk vindt om te bepalen wat voor mode u volgt, of zelfs hebt, dan zijn zij degenen die hulp nodig hebben, niet u. Ga na of zij zich kleden naar de normen van Shoetown, of naar de schone levenswensen van de mensen op wier schouders zij zich naakt voelen.

Kleding is een noodzaak, als je de dag door wilt komen. Geloof de hype niet, kijk of je een jasje kunt lenen van een goede vriend, je zult snel ontdekken dat je er maar evenveel aan hebt als aan iemand anders. Uit zijn verband gerukt kan dat jasje je er zelfs belachelijk uit laten zien, hetzelfde resultaat dat een schoenovertrek of kleermaker zou kunnen bereiken. Het is beter om het gewoon thuis te laten, een kledingstuk waarvan de tijd gekomen en gegaan is.

Het is niet zozeer een kwestie van de mode volgen om er cool uit te zien, het is meer een kwestie van je kleden voor de gelegenheid, en een comfortabele outfit. De mode zelf verandert regelmatig, en wat het ene jaar als het toppunt van de mode wordt beschouwd, is het volgende jaar onbestaande. Als je je op je best wilt kleden, laat die verandering dan gepaard gaan met gelijkgestemde keuzes, zoals een patroon van je keuze, of iets dat staat voor het soort persoon dat je bent.

Kleding weerspiegelt voor een groot deel je karakter, de manier waarop je je voelt, en kan anderen enig inzicht geven in hoe je bent. Er zijn drie hoofdtypen:

(1) Klassiek: de klassieke drager heeft een slank, bijna vormloos frame. De meeste mensen kleden zich alleen op deze manier als ze echt van een tijdloze stijl houden, en begrijpen dat het uitzoeken van de juiste kleding voor uw lichaamsvorm alleen op deze manier mogelijk is. Dit type vermijdt meestal de laatste trends en kiest in plaats daarvan voor klassieke snitten en stijlen die geschikt zijn voor trends op lange termijn zonder hun look te veranderen. Hoewel ze hun lichaam kunnen verbergen achter te grote kleding, zijn ze vaak meer bezorgd over het hebben van een nauwsluitende pasvorm in plaats van het tonen van hun hele figuur.

(2) Vrouwelijk: zij kleden zich vaak om praktische redenen en niet zozeer om de stijl. Zij vinden het heerlijk om steeds nieuwe topjes te krijgen en te kopen, maar zijn eigenlijk alleen maar uit op de onmiddellijke flair die ze bieden. Dit is het type persoon dat, wanneer ze gaat zitten, zal ontdekken dat ze een paar centimeter aan haar lengte heeft toegevoegd, zonder er ook maar enigszins anders uit te zien. In tegenstelling tot de klassieke drager, hechten zij er veel minder belang aan dat hun kleren ‘precies goed’ zitten.

(3) Dramatisch: zij houden zich meestal strak aan het dramatische – die kleding waar het oog niet omheen kan zoals ze is. Bij kleding die in de galerij van de dramatische stijl hangt, draait alles om het gebruik van kleur en textuur. Deze mensen doen niet echt veel met subtiliteit.

Wat zegt uw stijl over uw persoonlijkheid? Onthoud dat de mensen die u ontmoet, en de mensen die u zult ontmoeten, mensen zijn die u wilt ontmoeten. Je stijl heeft hooguit één, en soms meerdere kanten. Ga op zoek naar je stijl, en zet hem snel uit je hoofd als hij verwarrend of uitdagend is! Je zelfvertrouwen zal stijgen zoals je nooit gedacht had dat het zou kunnen.<|endof alles.

 

Lees meer:

Muurbekleding binnen 

Akoestische wandbekleding 

Akoestisch wandpaneel 

Natuurlijke wandbekleding