De voordelen van wolisolatie

isolatie

Welk type woningisolatie u ook kiest, het zal helpen het vocht uit de muren van het gebouw te houden.

Hoewel het niet noodzakelijk de duurste isolatie is, wint wolisolatie het voor de meeste mensen. Het is de meest mineraalwandige isolatie die er is. Ongepompt is het, gemiddeld, 100 procent isolatie, in vergelijking met sommige andere producten, zoals glasvezel die gecombineerd worden met een of andere vorm van lichtgewicht lucht en zijspoorproducten voor isolatie. Het is in feite een met vezels gevulde losse vulling met een losse vulling van vermiculiet.

Wol houdt namelijk geen lucht of vocht vast. Of als het dat doet, houdt het het weg van de woonruimte. Dat betekent dat het vocht buiten houdt, zoals ik al eerder zei, en een barrière vormt tegen het binnendringen van vocht in de muur. Wolisolatie die op de juiste manier is aangebracht, is ook brandwerend, en de meeste van dit soort producten zijn behandeld met een brandvertragend middel dat voldoet aan de eisen van de Underwriters’ Laboratories of die zelfs overtreft. Wolisolatie helpt ook bij condensatie omdat het vocht vasthoudt, dus als het gaat om het beschermen van uw huis tegen vochtproblemen, is het de beste beslissing van een huiseigenaar om het professioneel te laten installeren op de buitenmuren van uw huis.

De voordelen van wolisolatie zijn zo veelzijdig, dat bijna elk project in huis baat zal hebben bij dit product op de muur.

Als uw huis werd gebouwd in de jaren 1800 of eerder, toen het huis goed gebouwd was om mee te beginnen, moet u het laten inspecteren als u vermoedt dat het werd gebouwd met gebruikmaking van onjuiste brandbeveiligingsmethoden. En als u in een huis woont dat dit type isolatie heeft of heeft gehad, moet u de isolatie periodiek laten inspecteren. U kunt een inspectie laten uitvoeren op hetzelfde moment dat u uw dak laat inspecteren – dit wordt meestal uitgevoerd, zelfs als het huis zo oud is als 100 jaar. U kunt een beroep doen op een aannemer om deze inspectie uit te voeren, en ook om de isolatie te verwijderen (wat u natuurlijk ook zelf kunt doen), of u kunt dit werk zelf doen.

Woningen die na 1960 zijn gebouwd hebben soms een vorm van isolatie, meestal op zolder, waar het lijkt op een groot draagbaar adviesstation dat misschien stof ligt te verzamelen. Deze kennisstad wil echter geen uitgebreid onderzoek doen naar de Zolderisolatie, omdat het een beetje te ver is voor hen om het te kunnen doen, of om te verwachten dat ze er hun tijd aan verspillen. U kunt echter wel een van de nationale huisverbeteringscentra bellen, of een van de aannemers die helpen bij inspecties voor dit soort isolatie, om uit te zoeken wat er allemaal op zijn plaats hangt.